Direct uit voorraad leverbaar • Gratis bezorging • Gratis retour • Handgemaakt in Nederland

Het is dan ook geen verrassing dat de vraag naar houten balklampen toeneemt. Hout is een natuurproduct en heeft natuurlijke eigenschappen en daar kies je voor.

Maar wat zijn dan de eigenschappen van hout en waarvoor zou je ervoor kiezen?

– Uniek in zijn soort;

– Prachtige nerven zijn te zien;

– Het is natuurlijk materiaal en dat straalt rust uit.

Eiken houten balklamp

Eiken is een van de meest gebruikte houtsoorten. Het hout is lichtbruin van kleur en geeft een warme gloed. Eiken hout heeft een rechte nerf, is zeer stabiel en wordt van oudsher toegepast in meubels. Door de rechte nerf heeft het hout een moderne uitstraling en is daarmee erg goed toe te passen.

Wengé houten balklamp

Wengé is een bijzondere houtsoort en de laatste jaren gestegen in populariteit. Deze houtsoort wordt vaak ingezet om luxe meubelen te vervaardigen. Door de prachtige donkere kleur wordt deze houtsoort nu ook gebruikt voor hanglampen.

De houten balklamp van ByLum is van massief hout gemaakt en heeft daardoor ook gewicht. De wengé is door zijn sterke nerf zwaarder dan de eiken hanglamp van ByLum. Het hout wordt geschaafd en gefreesd en daarna geïmpregneerd, zodat het vuil en waterafstotend is. Wel is het advies om de houten hanglamp periodiek met een droge doek af te nemen.

Wil je advies of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op. Je kunt ook direct een sample bestellen.