hanglamp kookeiland

Shop
Het is zover. Er zijn veel besluiten genomen de afgelopen periode. De indeling van de keuken staat vast en de keuzes over de kleur van het blad, de frontjes en apparatuur zijn gemaakt. De 3D tekening is helemaal goed en offerte is goedgekeurd. Tijd te gaan nadenken over de verlichting in de keuken. Kies je in je keuken voor een design hanglamp kookeiland of ga je voor standaard spotjes? Iets om goed vooraf over na te denken, zodat ook alle lichtpunten op de juiste plaats zitten op het moment dat je keuken wordt geïnstalleerd.

Leverbaar in lengtes  120, 150, 180 of 210 cm

Dimbaar voor de juiste sfeer in de avond

Een eyecatcher voor boven je kookeiland

Vóór woensdag 12:00 besteld, vrijdag in huis

Goede verlichting in je keuken is belangrijk. In eerste instantie omdat je goede verlichting nodig hebt als je aan het koken bent. Dit wordt werklicht of functioneel licht genoemd, maar ook in de avond is sfeerlicht erg belangrijk. Beide lichtsoorten komen optimaal tot hun recht met de ByLum hanglamp voor het kookeiland. De ByLum hanglamp is dimbaar en kan worden gedimd in combinatie met een LED wanddimmer. Dit wil overigens niet zeggen dat de combinatie met aantal spotjes in de keuken nog een extra dimensie kan geven aan het compleet maken van lichtplan.

 

HOE HOOG MOET EEN HANGLAMP HANGEN?

De optimale hanghoogte van uw lamp is niet alleen afhankelijk van de plafondhoogte, maar ook van je eigen lengte. Het is namelijk niet de bedoeling dat je tegen je lamp aankijkt. Wij adviseren de ByLum lamp 3-5 cm boven je eigen ooghoogte te hangen.

Standaard is ByLum instelbaar tot een lengte van maximaal 95 centimeter. Mocht je langere staaldraden nodig hebben, dan is dat geen probleem, Wij verlengen dan in onze werkplaats je ByLum op iedere gewenste hanghoogte. Bestel in dit geval je ByLum dan met de optie; ‘langere straaldraden’ en vermeld bij je bestelling hoe lang je je ByLum verlegd wilt hebben. Opmeten hiervan is heel eenvoudig. Meet de afstand van je plafond tot aan te gewenste hanghoogte van de lamp. Vermeld dit bij de bestelling en wij gaan voor je aan de slag.

WELKE AFMETING BOVEN JE KOOKEILAND?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat er voldoende licht is. De lichtopbrengst moet voldoende zijn, zodat je tijdens het koken overal op het kookeiland voldoende licht hebt.

Het tweede punt is dat de verhouding tussen het kookeiland en de hanglamp optimaal is, zodat je als je er tegenaan kijkt een logische flow creeert. 

 

Strak houten hanglamp 120

BYLUM120

Kookeiland tot 180 cm

Strak houten hanglamp 150

BYLUM150

Kookeiland 180 – 220 cm 

strak houten hanglamp 180

BYLUM180

Kookeiland 220 – 260 cm

strak houten hanglamp 180

BYLUM210

Kookeiland 260 – 300 cm

Bij grotere kookeilanden adviseren wij om te kiezen voor 2 hanglampen.

Een hanglamp boven een kookeiland is een mooie aanvulling op de keuken. Een niet al te aanwezige lamp die goede verlichting geeft, maar bovenal ook een mooi accessoire in de keuken vormt, zonder dat de aandacht van de keuken weggetrokken wordt. Let hierbij op dat de verlichting in de avond dimbaar is, zodat er een sfeervol geheel ontstaat en de keuken betrokken wordt bij de overige vertrekken. Wil je meer informatie en de mogelijkheden over de hanglamp voor boven jouw kookeiland? Neem dan contact met ons op, wij beantwoorden graag al je vragen of geven gratis advies!