MVO

“Kwaliteit, materiaalkeuze, uniek design, fair price, better world”

Wij compenseren de CO2 uitstoot van je aankoop, zonder extra kosten! Er wordt wereldwijd te veel CO2 uitgestoten, de productie, de verpakkingen en verzending van goederen die je koopt dragen hier fors aan bij. Als we dat niet aanpakken, riskeren we dat onze wereld er qua leefbaarheid verder op achteruit gaat. Als ByLum willen wij een bedrijf zijn met een milieubewuste aanpak. Dit betekent bij alle keuzes die we maken; zoals materiaal, verpakking en distubutie wij kijken naar de CO2 belasting en hierop onze keuzes baseren.

Een betere wereld, ByLum draagt bij!

Je kunt het gevoel hebben dat jouw milieu bijdrage gering is, maar tegelijkertijd zien wij dat ook bij een relatief klein bedrijf dat ByLum is er al veel komt kijken wat van invloed is op CO2 uitstoot. Het hout, de elektronica, de productie en het assemblage proces, de verpakking en distributie. Kortom er gaat een hele wereld vooraf voordat ook jij je ByLum lamp kunt ophangen op de plek waar jij hem wilt hebben. Wij vinden het belangrijk dat Ieder onderdeel dat wij gebruiken van de beste kwaliteit is en zo veel als mogelijk gecertificeerd en groen tot stand is gekomen. Wij van ByLum vinden dit belangrijk en zien het als extra uitdaging de ByLum lamp zo maximaal mogelijk groen te produceren en te versturen. Hier zetten wij ons maximaal op in en maken hierin keuzes.

Fair trade en ‘groene’ distributie. 

Sinds 2019 maken wij het mogelijk onze lamp bij ons online te kopen voor de beste prijs en rechtstreeks uit de fabriek. Het woord rechtstreek is belangrijk. Wij maken zo beperkt mogelijk gebruik van inefficiënte distributieroutes en herverpakkingen. Al onze producten worden zonder omweg, CO2 en Carbon neutraal verpakt en verzonden.

Bewuster consumeren doen we samen.

Ook al doen wij ons best de ByLum lamp zo CO2 neutraal mogelijk te produceren, verpakken en distribueren, valt er tegen overconsumptie niet te compenseren. Daarom, mocht je ByLum onverhoopt kapot gaan, dan kan deze door de constructie altijd worden gerepareerd. Oftewel een ByLum lamp gaat langer mee dan een mensenleven. Eeuwig leven, eeuwig licht!