MONTAGEhandleiding

In 3 stappen eenvoudig je ByLum lamp installeren. Lees de montagehandleiding houten hanglamp::
Start

MONTAGEhandleiding houten hanglamp

 

Lees voordat je de ByLum gaat ophangen, aandachtig de instructie:.

 • Zorg ervoor dat het plafond waar je de lamp wilt ophangen stevig genoeg is. Als het plafond niet stevig genoeg is, kun je een anker of beugel gebruiken het plafond te verstevigen.
 • Controleer of je elektrische systeem voldoet aan de vereisten. Als dat niet het geval is, vraag een technisch specialist voor advies.
 • Als je de lamp via een wandschakelaar wilt bedienen, zorg er dan voor dat er wandcontactdoos in de buurt zit op de plaats waar je de lamp wilt gaan ophangen.
 • Installeer de lamp volgens de instructies in de gebruiksaanwijzing.

  Inhoud verpakking

  ByLum120, 150, 180 of 210 cm

  2 pluggen

  2 schroeven M5

  Je bent bijna zover

  De Bylum is in 3 stappen eenvoudig op te hangen met deze installatiehandleiding. Dit is een zorgvuldig klusje maar met het volgen van instructie en tips goed te doen voor iedereen die een beetje handig is.

  Benodigd gereedschap

  Boormachine
  Schroefmachine
  Potlood
  2 Stoelen
  Rolmaat

  stap 1 PAK de BYLUM uit

  Zorg voor een zachte ondergrond waar de ByLum op kan worden gelegd. Maak je pakket voorzichtig open en controleer of de inhoud volledig is en pak de installatiehandleiding erbij. Begeleid voorzichtig de staaldraden tussen de plafondkap en de houten balk.

   

  Let op! 

  • Zorg ervoor dat de staaldraden geen korte hoek maken en voorkom knikken
  • Zorg voor een elektrische aansluiting (230 volt AC)
  • Wil je ByLum kunnen dimmen? Zorg voor een speciale led dimmer. Halogeendimmers en gloeilampdimmers werken niet en zijn schadelijk voor de elektrische installatie

   

  Stap 2 Bevestiging

   

  Monteren ByLum – Draai de schroeven van de bevestigingsbeugel van de plafondkap los. Bepaal met de bevestigingsbeugel waar de ByLum komt te hangen. Teken met potlood af waar de 2 boorgaten komen. Boor de gaten met de boormachine maat 5 millimeter en bevestig de bevestigingsbeugel met pluggen en schroeven vast op het plafond.

  SLUIT HET ELEKTRA AF

  Aansluiten ByLum – Zet twee stoelen onder de plaats waar de ByLum lamp moet komen te hangen. Leg hierop voorzichtig de ByLum lamp zodat de plafondkap eenvoudig kan worden aangesloten op de elektra. Pak de plafondkap en sluit de 2 aansluitdraden (zwart en blauw) plus de aarding (geel/groen) aan op de kroonsteen. Gebruik hiervoor een geïsoleerde schroevendraaier. Plaats vervolgens de plafondkap over de plafondbeugel en schroef deze aan weerszijden voorzichtig vast.

   

  Stap 3 hoogte instellen

   

  De ByLum is standaard op hoogte ingesteld voor boven een kookeiland (hanghoogte van plafond circa 75 cm). Wil je deze hoogte aanpassen, lees dan verder.

  Hoogte instellen

  Meet de hoogte vanaf plafond waarop je de ByLum wilt hangen. Stel de kabelhoogte op de plafondkap in door voorzichtig met je nagel het uiteinde van de fixator in te drukken (zie bijgaande afbeelding). Hiermee wordt de kabel ontgrendeld en kunt je de kabel eenvoudig langer of korter maken. Stel de kabels in op de gewenste lengte.

   

  Wil je BYLUM dimmen?

   

  Wil je ByLum kunnen dimmen? ByLum is standaard voorzien van dimbare led transformatoren. Sluit de ByLum dan aan op een LED dimmer. Een geschikte dimmer is als accessoire te bestellen in onze webshop.

  Let op! Halogeen- en gloeilampdimmers werken niet en brengen ernstige schade toe aan de elektrische installatie

  Mocht je vragen hebben over deze montagehandleiding houten hanglamp, neem dan vooral contact met ons op. Wij staan klaar om je te helpen.

  Heel veel plezier van je ByLum lamp!