Hoe hoog moet een lamp hangen boven een kookeiland? Ben jij ook zo ontzettend blij met je nieuwe kookeiland? Dan wil daar ongetwijfeld de mooiste verlichting boven. Verlichting die het kookeiland net even iets extra’s geeft zonder dat het te veel aandacht vraag. In deze blog bespreken we hoe hoog een hanglamp boven het kookeiland moet hangen, want dat is een vraag die wij regelmatig voorbij zien komen.

Hoe hoog moet een lamp hangen boven een kookeiland?

Twee factoren zijn daarbij belangrijk:

  • Hoe hoog is het plafond
  • Hoe lang ben je zelf

De standaard hoogte van een kookeiland is circa 92 cm. In sommige gevallen wordt hiervan afgeweken, maar om te kijken hoe hoog de hanglamp boven je kookeiland moet hangen, is dit geen variabele die meegenomen hoeft te worden. Maar wat dan wel?

Plafondhoogte

Plafondhoogtes kunnen nogal eens verschillen. Dit heeft met name te maken met wanneer het huis gebouwd is. Vroeger was de standaard plafondhoogte 240 cm en tegenwoordig is dit, doordat de mensen steeds langer worden, verhoogd naar 260 cm.

 Je eigen lengte

Belangrijk is dat je onder de hanglamp door kunt kijken. Hang de lampen dus op minimaal 175 cm vanaf de grond, en indien je langer bent nog wat hoger. De afstand tussen het werkblad van het kookeiland en de hanglamp is hierbij optimaal. De verlichting is ruim voldoende en geeft prettig werklicht als je aan het koken gaat.

Wil je de lengte van de staalkabels berekenen? Dan trek je de hoogte van de hanglamp van de plafondhoogte af, that’s all. Tot zover, Hoe hoog moet een lamp hangen boven een kookeiland?

Mocht je nog andere vragen hebben over een hanglamp boven je kookeiland, neem dan contact met ons op, wij helpen je graag.