Direct uit voorraad leverbaar • Gratis bezorging • Gratis retour • Handgemaakt in Nederland

Hoe hoog moet een lamp hangen boven een kookeiland?

 

Hoe hoog moet een lamp hangen boven een kookeiland? Ben je net zo enthousiast over je nieuwe kookeiland als wij? Dan wil je natuurlijk de perfecte verlichting boven je kookeiland hebben. Verlichting die het kookeiland verfraait zonder te veel op te vallen. In deze blog gaan we in op de ideale hoogte voor een hanglamp boven het kookeiland, een vraag die vaak wordt gesteld.

Over het algemeen wordt aanbevolen om een hanglamp ongeveer 70 to 90 cm boven het kookeiland te hangen. Deze hoogte zorgt voor voldoende verlichting zonder het zocht te belemmeren. Het is echter ook belangrijk om rekening te houden met de hoogte van het plafond en de omvang van de hanglamp voor een gebalanceerde uitstraling.

 

Twee factoren zijn daarbij belangrijk:

  • Hoe hoog is het plafond?
  • Hoe lang ben je zelf?

Plafondhoogte

De hoogte van het plafond kan variëren, afhankelijk van wanneer een huis is gebouwd. Vroeger was de standaard plafondhoogte 240 cm, maar tegenwoordig is dit verhoogd naar 260 cm vanwege de grotere lengte van mensen.

 Je eigen lengte

Zorg ervoor dat je onder de hanglamp door kunt kijken. Hang de lamp dus op minimaal 175 cm vanaf de grond, en indien je langer bent, iets hoger. Op deze manier is de afstand tussen het werkblad van het kookeiland en de hanglamp optimaal, wat zorgt voor voldoende en aangenaam werklicht tijdens het koken.

 

Wil je de lengte van de staalkabels berekenen? Trek dan de hoogte van de hanglamp van de plafondhoogte af, Dat is alles wat je hoeft te doen. Tot zover, de ideale hoogte voor een lamp  hangen boven een kookeiland?

Heb je nog andere vragen over het ophangen van een lamp boven je kookeiland? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag.

 

Houten hanglamp kookeiland