Direct uit voorraad leverbaar • Gratis bezorging • Gratis retour • Handgemaakt in Nederland

FSC keurmerk

FSC is het internationale keurmerk met strenge eisen voor duurzaam en sociaal bosbeheer, gesteund door overheden, bedrijven en milieuorganisaties.

 ByLum is begaan met de natuur en heeft duurzaamheid hoog op de agenda staan. Dit betekent dat al het hout dat aan de kwaliteitsvoorwaarden voldoet en ingekocht wordt.  Het staat voor Forest Stewardship Council en het kent twee niveaus, waarbij FSC 100% garandeert dat het hout volledig uit verantwoord beheerde bossen komt.

Het keurmerk heeft strenge eisen:

  • Bossen met een hoge natuurwaarde en kwetsbare bosgebieden worden met rust gelaten.
  • Houtkap langs waterlopen en op steile hellingen mag niet vanwege kans op erosie.
  • Na het kappen van bomen moet het bos de kans krijgen zich te herstellen: er mag niet meer hout verdwijnen, dan er kan aangroeien.

Naast de eisen voor het bosbeheer, is het sociale aspect ook erg belangrijk. Het staat ook voor de zorg voor voldoende loon en verantwoorde werkomstandigheden voor de bosarbeiders. Dit helpt niet alleen tegen armoede, maar hiermee wordt ook voorkomen dat bewoners moeten overgaan op illegale houtkap.

Is het FSC keurmerk ook op de ByLum te vinden?

De leverancier waar wj het hout inkopen werkt met alleen FSC goedgekeurd hout. Het wordt in het groot ingekocht en daarna op maat gezaagd, waardoor het keurmerk dan ook niet op de Bylum staat.

Voor meer informatie, kunt u altijd contact met ons opnemen.

FSC keurmerk