Direct uit voorraad leverbaar • Gratis bezorging • Gratis retour • Handgemaakt in Nederland

Verwijder de verpakking

ByLum wordt zorgvuldig gemaakt. Maar ook aan de verpakking is de nodige aandacht besteed en nog steeds vinden er nieuwe ontwikkelingen plaats. Verwijder eerst het plakband op de doos. De doos kun je losmaken waardoor er een klep ontstaat.

ByLum zit gestut met vierkante kanrtonnetjes die de ByLum tijdens transport mooi op zijn plek houdt. Deze kartonnetjes zitten vastgeplakt aan de doos. Snij dit plakband voorzichtig los en haal de Bylum met de kartonnetjes uit de doos.

 Uit de verpakking halen

Zorg voor een zachte ondergrond en leg de ByLum daarop en vervolgens schuif je de kartonnen blokjes eraf. Verwijder voorzichtig de verpakking van de plafondkap en haal het ijzerdraadje van de staalkabels. Begeleid de staalkabels voorzichtig en zorg ervoor dat ze geen korte hoek maken.

Hoogte instellen

Standaard is de ByLum op 75 cm ingesteld. Dit is een mooie hoogte voor boven een kookeiland. Wil je een andere hoogte? Dan is dit mogelijk door voorzichtig met je nagel het uiteinde van de fixator in te drukken. Hiermee wordt de kabel ontgrendeld en kun je hem eenvoudig langer of korter maken.

Plafondkap ophangen

Om de plafondkap op te hangen, draai je eerst de schroeven van de bevestigingsbeugel los. Met deze bevestigingsbeugel kun je makkelijk op het plafond intekenen waar de ByLum opgehangen moet worden. Wij adviseren dit met een potlood te doen en daarvoor de boorgaten te gebruiken.Teken waar de 2 boorgaten moeten komen. Boor de gaten met 5 mm en bevestig de beugel met de pluggen en schroeven vast op het plafond.

EleKtra aansluiten

Voordat we verder gaan, is het belangrijk om elektra af te sluiten.

Om het iets gemakkelijker te maken is het verstandig om de houten balk op verhoging te leggen. Hierdoor worden de staaldraden niet belast tijdens het aansluiten van de elektra en bevestigen van de plafondkap.

 Gebuik een geïsoleerde schroevendraaier om het elektra aan te sluiten. Sluit de bedrading (en aarding) aan op de kroonsteen. Plaats vervolgens de plafondkap op de bevestigingsbeugel en draai aan beide kanten aan met een schroevendraaier.

Wil je nu nog op hoogte inst4ellen, dan kun je dit doen door met je nagel de fixator in te drukken, zodat de staaldraad ontgrendeld wordt. Hiermee kun je de ByLum hoger, lager of recht hangen

 LED dimmer aansluiten

Wil je een dimmer aansluiten? Let dan op dat je een LED dimmer hebt. Halogeen en gloeilampdimmers zijn niet geschikt en kunnen ernstige schade toebrengen aan het elektrische systeem.