Direct uit voorraad leverbaar • Gratis bezorging • Gratis retour • Handgemaakt in Nederland

Afgelopen jaren hebben we gezien dat de interieurinrichting een steeds belangrijkere rol inneemt. De vraag naar accessoires is toegenomen en het belang van goede verlichting is toegenomen. Dit zien we dan ook terug in de verlichting trends voor 2022. Het interieur is van uber strak naar wat zachter, met liefelijke kleuren maar ook materialen om te aan te zitten. Fluwelen stoffen of voile gordijnen, maar ook organische vormen als salontafels of banken. In de verlichting is er ook een trend gaande, de verlichting moet naast praktisch, ook vooral aangenaam zijn en sfeer geven, op zoek naar warmte en geborgenheid in je eigen huis.

Maar wat zijn dan de verlichting trends 2022

Zwarte railverlichting is populair

De zwarte railverlichting blijft populair. Naast het feit dat deze verlichting heel praktisch is, omdat je deze naar eigen wens aan kunt passen, blijft deze populair en zorgt deze verlichting voor een echt statement in je woning.

Dim to warm

De vraag naar sfeerverlichting is sterk toegenomen, niet alleen om de verlichting te dimmen, maar ook d everandering van kleur naar eigen wens is toegenomen.

Waar we geel licht van een gloeilamp kwamen, zijn we nu grotendeels overgestapt op LED verlichting. LED verlichting van een kleur die van geel langzaam veranderd naar iets meer warm wit. Een lichtkleur die tussen de gloeilamp en het harde witte licht in zit.

Organische lampen

Organische lampen of lampen met verschillende vormen geclusterd boven een eettafel hebben terrein gewonnen. Deze verzameling van bollampen boven een eettafel geeft ene speels effect en is een echte eyecatcher in je woonkamer. Materialen als bamboe, rotan en kurk nemen hierin toe, zodat ook de natuur weer een plekje in ons interieur krijgt. Restaurants en cafés laten zich echt van hun beste kant zien.

Verlichting boven je thuiswerkplek

De thuiswerkplek is niet meer weg te denken. Deze is comfortabel, mag gezien worden en is tegenwoordig niet meer weggestopt in de meterkast. Nee, de thuiswerkplek daar breng je uren door en is daarmee een belangrijke kamer of ruimte geworden die gezien mag worden. Functionaliteit en design komen hierin samen en ook verlichting krijgt hier een belangrijke plek.

Verlichting boven kookeiland

Nieuwbouw of verbouwen, het kookeiland staat al een aantal jaren op nummer 1 als het gaat om de wensen voor een nieuw huis. Samen koken, borrelen of gewoon hangen rondom het kookeiland, het is een heerlijke plek om bij elkaar te komen. Dit brengt met zich mee dat de verlichting van een kookeiland niet alleen maar functioneel werklicht is. Steeds vaker krijgen wij de vraag om sfeerverlichting boven het kookeiland en dat maakt het dat de hanglamp voor boven een kookeiland de ruimte helemaal af maakt. Een hanglamp die kan zowel functioneel licht heeft en kan dimmen, zodat het in de avond een sfeervolle ruimte is.

Wil je meer weten over verlichting en specifiek over hanglampen? Neem dan contact met ons op, wij adviseren je graag.

 

Download nu gratis!

De 10 belangrijkste tips voor het kiezen van de juiste verlichting.