Waarom de houten hanglamp van ByLum?

Het interieur van nu is veranderd van compleet wit, witte muren en glanzende witte keukens, naar meer natuurlijke materialen. Pure materialen als marmer, hout en steen doen zijn intrede en zijn tijdloos. Het is tijd om de natuur binnen te laten en te kiezen voor natuurlijke materialen, zo ook de houten hanglamp.

Het is dan ook geen verrassing dat de vraag naar houten hanglampen toeneemt. Hout is een natuurproduct en heeft natuurlijke eigenschappen en daar kies je voor.

Maar wat zijn dan de eigenschappen van hout en waarvoor zou je ervoor kiezen?

– Uniek in zijn soort

– Prachtige nerven zijn te zien

– Het is natuurlijk materiaal en dat straalt rust uit

Eiken houten hanglamp

Eiken is een van de meest gebruikte houtsoorten. Het hout is lichtbruin van kleur en geeft een warme gloed. Eiken hout heeft een rechte nerf, is zeer stabiel en wordt van oudsher toegepast in meubels. Door de rechte nerf heeft het hout een moderne uitstraling en is daarmee erg goed toe te passen.

Wenge houten hanglamp

Wenge is een bijzondere houtsoort en de laatste jaren gestegen in populariteit. Deze houtsoort wordt vaak ingezet om luxe meubelen te vervaardigen. Door de prachtige donkere kleur wordt deze houtsoort nu ook gebruikt voor hanglampen. 

De houten hanglamp van ByLum is van massief hout gemaakt en heeft daardoor ook gewicht. De wenge is door zijn sterke nerf zwaarder dan de eiken hanglamp van ByLum. Het hout wordt geschaafd en gefreesd en daarna geimpregneerd, zodat het vuil en waterafstotend is. Wel is het advies om de houten hanglamp periodiek met een droge doek af te nemen.

Wil je meer informatie over ByLum of een kleurkaart ontvangen, neem dan contact met ons op of maak een afspraak om te kijken in de showroom.