Montagehandleiding

Montagehandleiding

ByLum is eenvoudig op te hangen. De montagehandleiding wordt meegeleverd, lees deze eerst zorgvuldig door. ByLum is dimbaar, hiervoor dient u een speciale LED dimmer te gebruiken. Halogeen- en gloeilampdimmers werken niet en kunnen ernstige schade toebrengen aan het elektrisch systeem. Een geschikte dimmer voor LED is als accessoire te bestellen in de webshop.

Pakket open maken

Maak je pakket voorzichtig open en controleer de inhoud van je pakket volledig is.

Verwijderen verpakking

Zorg voor een zachte ondergrond waar de ByLum op gelegd kan worden. Begeleid voorzichtig de staaldraden tussen de plafondkap en de houten balk. Zorg ervoor dat de staaldraden geen korte hoek maken.

Zorg voor een elektrische aansluiting (230 volt AC, plus aarding). Indien je de ByLum dimbaar wilt maken, gebruik dan een speciale LED dimmer (deze wordt niet standaard meegeleverd).

Hoogte instellen

De ByLum is standaard op hoogte ingesteld voor boven een kookeiland (hanghoogte van plafond circa 75 cm). Wil je een andere hoogte? Lees dan verder en ga anders verder bij Stap 4.

Meet de hoogte vanaf plafond waarop je de ByLum wilt hangen. Stel de kabelhoogte op de plafondkap in door voorzichtig met je nagel het uiteinde van de fixator A naar binnen te drukken, zie afbeelding. Hiermee wordt de kabel ontgrendeld en kunt je de kabel eenvoudig langer of korter maken. Stel de kabels in op de gewenste lengte. 

Ophangen aan plafond

Montage plafondkap

Draai de schroeven van de bevestigingsbeugel van de plafondkap los. Bepaal met de bevestigingsbeugel waar de ByLum komt te hangen. Teken met potlood af waar de 2 boorgaten komen. Boor de gaten met de boormachine maat 5 millimeter en bevestig de bevestigingsbeugel met pluggen en schroeven vast op het plafond.

SLUIT DE ELEKTRA IS AF

Ophangen van de BYLUM

Het ophangen van ByLum is een zorgvuldig klusje! Het makkelijkste is de houten balk op een hoge ondersteuning te leggen, zodat de staaldraden onbelast zijn op het moment dat u de plafondkap aansluit en bevestigt.
Pak de plafondkap en sluit de bedrading (plus aarding) aan op de kroonsteen. Gebruik hiervoor een geïsoleerde schroevendraaier. Plaats vervolgens de plafondkap op de bevestigingsbeugel en draai de schroeven aan beide kanten vast met een schroevendraaier.

JE KUNT DE ELEKTRA WEER AANZETTEN

Klaar, veel plezier met ByLum

Dimmer aansluiten

ByLum is standaard voorzien van een dimbare LED transformator (een LED dimmer is niet meegeleverd). Wil je ByLum LED lamp dimmen? Dan dien je hiervoor een speciale LED lamp dimmer te gebruiken. Halogeen- en gloeilampdimmers werken niet en kunnen ernstige schade toebrengen aan het elektrisch systeem. Een geschikte dimmer is als accessoire te bestellen in de webshop.

Let op! Halogeen- en gloeilampdimmers werken niet en brengen ernstige schade toe aan de elektrische installatie