MONTAGEhandleiding

Binnen 5 eenvoudige stappen kun je de ByLum installeren. Lees de montagehandleiding goed door.
Start

Lees voordat je de ByLum op gaat hangen, de volgende aandachtspunten goed door:

 • Lees de installatiehandleiding van de hanglamp zorgvuldig door om te bepalen wat je nodig hebt om de lamp te installeren en om eventuele specifieke aanwijzingen te volgen.
 • Zorg ervoor dat het plafond waar je de hanglamp wilt ophangen stevig genoeg is om de lamp te ondersteunen. Als het plafond niet stevig genoeg is, kun je een anker of beugel gebruiken om de lamp op te hangen.
 • Controleer of je elektrische systeem voldoet aan de vereisten voor het aansluiten van de hanglamp. Als dat niet het geval is, moet je een elektricien inschakelen om het systeem aan te passen voordat je de lamp kunt installeren.
 • Als je de lamp aan een afzonderlijke schakelaar wilt koppelen, moet je ervoor zorgen dat je een stopcontact in de buurt van de plaats waar je de lamp wilt ophangen hebt.
 • Sluit de stroomtoevoer naar het stopcontact af voordat je de lamp installeert.
 • Installeer de lamp volgens de instructies in de gebruiksaanwijzing. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat je de lamp aan het plafond bevestigt met behulp van schroeven of een andere bevestigingsmethode.
 • Sluit de stroomkabel van de lamp aan op het stopcontact en sluit de stroomtoevoer weer aan

  Je bent bijna zover

  De Bylum is in 5 stappen eenvoudig op te hangen met deze installatiehandleiding. Wel is het makkelijker als je het met 2 personen doet, zodat iemand de ByLum op hoogte kan houden tijdens het aansluiten.

  Inhoud verpakking

  ByLum180, 150 of 120 cm

  2 pluggen

  2 schroeven M5

  Benodigd gereedschap

  Boormachine

  Schroefmachine

  Potlood

  Rolmaat

  Stap 1 installatiehandleiding

  Maak je pakket voorzichtig open en controleer of de inhoud volledig is en pak de installatiehandleiding erbij.

   

  stap 2 PAK de BYLUM uit

  Zorg voor een zachte ondergrond waar de ByLum op kan worden gelegd.

  Begeleid voorzichtig de staaldraden tussen de plafondkap en de houten balk.

   

  Let op! 

  • Zorg ervoor dat de staaldraden geen korte hoek maken en voorkom knikken
  • Zorg voor een elektrische aansluiting (230 volt AC)
  • Wil je ByLum kunnen dimmen? Zorg voor een speciale led dimmer. Halogeendimmers en gloeilampdimmers werken niet en zijn schadelijk voor de elektrische installatie

   

  Stap 3 hoogte instellen

  De ByLum is standaard op hoogte ingesteld voor boven een kookeiland (hanghoogte van plafond circa 75 cm). Wil je deze hoogte? Ga dan verder bij 4. Wil je een andere hoogte? Volg dan de volgende stappen.

   

  Hoogte instellen

  Meet de hoogte vanaf plafond waarop je de ByLum wilt hangen. Stel de kabelhoogte op de plafondkap in door voorzichtig met je nagel het uiteinde van de fixator (zie onderstaande afbeelding) naar binnen te drukken. Hiermee wordt de kabel ontgrendeld en kunt je de kabel eenvoudig langer of korter maken. Stel de kabels in op de gewenste lengte.

   

  Stap 4 Bevestigingsbeugel

   

  Draai de schroeven van de bevestigingsbeugel van de plafondkap los. Bepaal met de bevestigingsbeugel waar de ByLum komt te hangen. Teken met potlood af waar de 2 boorgaten komen. Boor de gaten met de boormachine maat 5 millimeter en bevestig de bevestigingsbeugel met pluggen en schroeven vast op het plafond.

   

  SLUIT HET ELEKTRA AF

   

  Montage houten hanglamp ByLum

  Stap 5 ophangen van de bylum

  Het ophangen van ByLum is een zorgvuldig klusje! Het makkelijkste is de houten balk op een hoge ondersteuning te leggen, zodat de staaldraden onbelast zijn op het moment dat je de plafondkap aansluit en bevestigt.

  Pak de plafondkap en sluit de bedrading (plus aarding) aan op de kroonsteen. Gebruik hiervoor een geïsoleerde schroevendraaier. Plaats vervolgens de plafondkap op de bevestigingsbeugel en draai de schroeven aan beide kanten vast met een schroevendraaier.

   

  HET ELEKTRA KAN NU WEER AAN

   

   

  Wil je BYLUM dimmen?

   

  Wil je ByLum kunnen dimmen? ByLum is standaard voorzien van een dimbare led transformator. Sluit de ByLum dan aan op een LED dimmer. Halogeen- en gloeilampdimmers werken niet en kunnen schade toebrengen aan het elektrisch systeem. Een geschikte dimmer is als accessoire te bestellen in onze webshop.

  Let op! Halogeen- en gloeilampdimmers werken niet en brengen ernstige schade toe aan de elektrische installatie

  Klaar!

  Mocht je vragen hebben over deze installatiehandleiding, neem dan vooral contact met ons op. Wij staan klaar om je te helpen.

  Wij wensen je heel veel plezier met ByLum!