Selecteer een pagina

MONTAGEhandleiding

In 5 stappen hangt de ByLum
Start

Je bent bijna zover

De Bylum is in 5 stappen eenvoudig op te hangen met deze montagehandleiding. Wel is het makkelijker als je het met 2 personen doet, zodat iemand de ByLum op hoogte kan houden tijdens het aansluiten.

Inhoud verpakking

ByLum180, 150 of 120 cm

2 pluggen

2 schroeven M5

Benodigd gereedschap

Boormachine

Schroefmachine

Potlood

Rolmaat

Stap 1 montagehandleiding

Maak je pakket voorzichtig open en controleer of de inhoud volledig is en pak de montagehandleiding erbij.

 

stap 2 PAK de BYLUM uit

Zorg voor een zachte ondergrond waar de ByLum op kan worden gelegd.

Begeleid voorzichtig de staaldraden tussen de plafondkap en de houten balk.

 

Let op! 

  • Zorg ervoor dat de staaldraden geen korte hoek maken en voorkom knikken
  • Zorg voor een elektrische aansluiting (230 volt AC)
  • Wil je ByLum kunnen dimmen? Zorg voor een speciale led dimmer. Halogeendimmers en gloeilampdimmers werken niet en zijn schadelijk voor de elektrische installatie

 

Stap 3 hoogte instellen

De ByLum is standaard op hoogte ingesteld voor boven een kookeiland (hanghoogte van plafond circa 75 cm). Wil je deze hoogte? Ga dan verder bij 4. Wil je een andere hoogte? Volg dan de volgende stappen.

 

Hoogte instellen

Meet de hoogte vanaf plafond waarop je de ByLum wilt hangen. Stel de kabelhoogte op de plafondkap in door voorzichtig met je nagel het uiteinde van de fixator A naar binnen te drukken, zie afbeelding. Hiermee wordt de kabel ontgrendeld en kunt je de kabel eenvoudig langer of korter maken. Stel de kabels in op de gewenste lengte.

 

Stap 4 Bevestigingsbeugel

 

Draai de schroeven van de bevestigingsbeugel van de plafondkap los. Bepaal met de bevestigingsbeugel waar de ByLum komt te hangen. Teken met potlood af waar de 2 boorgaten komen. Boor de gaten met de boormachine maat 5 millimeter en bevestig de bevestigingsbeugel met pluggen en schroeven vast op het plafond.

 

SLUIT HET ELEKTRA AF

 

Montage houten hanglamp ByLum

Stap 5 ophangen van de bylum

Het ophangen van ByLum is een zorgvuldig klusje! Het makkelijkste is de houten balk op een hoge ondersteuning te leggen, zodat de staaldraden onbelast zijn op het moment dat je de plafondkap aansluit en bevestigt.

Pak de plafondkap en sluit de bedrading (plus aarding) aan op de kroonsteen. Gebruik hiervoor een geïsoleerde schroevendraaier. Plaats vervolgens de plafondkap op de bevestigingsbeugel en draai de schroeven aan beide kanten vast met een schroevendraaier.

 

HET ELEKTRA KAN NU WEER AAN

 

 

Wil je BYLUM dimmen?

 

Wil je ByLum kunnen dimmen? ByLum is standaard voorzien van een dimbare led transformator. Sluit de ByLum dan aan op een LED dimmer. Halogeen- en gloeilampdimmers werken niet en kunnen schade toebrengen aan het elektrisch systeem. Een geschikte dimmer is als accessoire te bestellen in onze webshop.

Let op! Halogeen- en gloeilampdimmers werken niet en brengen ernstige schade toe aan de elektrische installatie

Klaar!

Mocht je vragen hebben over deze montagehandleiding, neem dan vooral contact met ons op. Wij staan klaar om je te helpen.

Wij wensen je heel veel plezier met ByLum!