Waarom de houten hanglamp van ByLum?

Het interieur van nu is veranderd van compleet wit, witte muren en glanzende witte keukens, naar meer natuurlijke materialen. Pure materialen als marmer, hout en steen doen zijn intrede en zijn tijdloos. Het is tijd om de natuur binnen te laten en te kiezen voor natuurlijke materialen, zo ook de houten hanglamp.

Het is dan ook geen verrassing dat de vraag naar houten hanglampen toeneemt. Hout is een natuurproduct en heeft natuurlijke eigenschappen en daar kies je voor.

Maar wat zijn dan de eigenschappen van hout en waarvoor zou je ervoor kiezen?

– Uniek in zijn soort

– Prachtige nerven zijn te zien

– Het is natuurlijk materiaal en dat straalt rust uit

Eiken houten hanglamp

Eiken is een van de meest gebruikte houtsoorten. Het hout is lichtbruin van kleur en geeft een warme gloed. Eiken hout heeft een rechte nerf, is zeer stabiel en wordt van oudsher toegepast in meubels. Door de rechte nerf heeft het hout een moderne uitstraling en is daarmee erg goed toe te passen.

Wenge houten hanglamp

Wenge is een bijzondere houtsoort en de laatste jaren gestegen in populariteit. Deze houtsoort wordt vaak ingezet om luxe meubelen te vervaardigen. Door de prachtige donkere kleur wordt deze houtsoort nu ook gebruikt voor hanglampen. 

De houten hanglamp van ByLum is van massief hout gemaakt en heeft daardoor ook gewicht. De wenge is door zijn sterke nerf zwaarder dan de eiken hanglamp van ByLum. Het hout wordt geschaafd en gefreesd en daarna geimpregneerd, zodat het vuil en waterafstotend is. Wel is het advies om de houten hanglamp periodiek met een droge doek af te nemen.

Wil je meer informatie over ByLum of een kleurkaart ontvangen, neem dan contact met ons op of maak een afspraak om te kijken in de showroom.

Hoe maak ik een lichtplan?

Verlichting is vaak een ondergeschoven onderwerp als het gaat om het inrichten van de woonkamer en de keuken, terwijl verlichting juist in de wintermaanden erg belangrijk is en sfeerbepalend. Met dit lichtplan kunt u een begin maken voor de verlichting in uw woonkamer en keuken.

Basisverlichting:

Dit is algemene verlichting, eigenlijk de eerste verlichting die u aandoet als u binnenkomt in een donker huis. Dit zijn een of meerdere lampen in huis die de volledige ruimte in een keer verlichten. Dit kunnen spotjes zijn of een grote hanglamp boven de eettafel.

Functionele verlichting:

Dit is verlichting die met name gericht is voor praktische doeleinden. Het lezen van een krant, uitlichten van een kunstwerk of een lamp boven kookeiland. Deze lampen zitten er met een doel. Vaak worden deze lampen ook ingezet om sfeer in te voegen, doordat deze lampen dimbaar zijn.

Sfeerverlichting:

Dit zijn vaak dimbare sfeerlampen die vaak ook nog eens decoratief zijn. Ze zijn de finishing touch van het interieur en geven heel erg karakter van het interieur weer.

Hoe maak ik een lichtplan?

Met deze stappen maak je snel een eenvoudig basis lichtplan. Als voorbeeld nemen we de woonkamer en keuken:
Stap 1 – Zorg voor een plattegrond van de woonkamer en de keuken waarop de ramen en meubels ingetekend zijn.
Stap 2 – Teken de basisverlichting in. Zoals gezegd, zijn dit meestal plafondstroompunten of centrale lampen.
Stap 3 – Teken nu de functionele of accentverlichting in. Waar gaat u lezen? Waar hangt het kunstwerk aan de muur dat u wilt uitlichten en waar wordt er werkruimte gecreerd in de keuken?
Stap 4 – Teken als laatste de sfeerverlichting in. Is dit lastig te bepalen op papier? Lichtadviseurs kiezen er nogal eens voor om enkele sfeerlampen in te tekenen die overduidelijk nodig zijn en om de rest van de sfeerverlichting te finetunen bij het stylen van de woonkamer.

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op.